PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Az bilinen cinsel yönelim panromantiklik nedir? Erkek ve Kadın


Abowe
15.Ocak.2020, 18:20
http://i.milimaj.com/i/milliyet/75/460x340/5e1f00b455428005e87e0ddf.jpgPanromantiklik kişide birden fazla cinse duyulan romantik ve duygusal hisler, cinsel istek ve arzular olarak tanımlanabilir. Her cinsten bireye karşı duyulan romantiklik duygusallık ve cinsel dürtü içeren duygu bütünü olarak bilinen panromantiklik geniş bir romantik ilgi duyma paletine sahiptir. Panromantik bireyler cinsiyetten bağımsız olarak romantik cazibe yaşarlar.

Panromantiklikte kişilerin karşı tarafı arzuladığı noktacinsel bir arzulamadan ziyade duygusal bir bağdır. Kişi duyduğu duygusal bağ sonrasında cinsellik arzu eder.

Panromantik olmanın, bir kişinin tüm cinsiyetlerden kişilere aynı şekilde cinsellik deneyimlediği anlamına gelmediğini bilmek gerekir. Bu noktada panseksüellikten ayrılır. Panseksüel insanlar cinsel bağlantıyla daha fazla ilgilenir, ancak duygusal bir bağlantı olması gerekmez. Panromantik bireyler ise bir partnerleriyle olan yakınlık düzeylerine çok daha fazla önem vermektedir.

Cinsel cazibe, bir kişiye karşı cinsel arzuyu ifade ederken, romantik cazibe, samimi ve duygusal ilişkiler arzusunu ifade eder. Bu nedenle, panromantik bir kişicinsiyet kimliğinden bağımsız olarak samimiyet ve duygusal ilişkiler için arzuyu deneyimleme kapasitesine sahiptir.

Panromantik olmak için, herhangi bir cinsiyet kimliğinden biriyle romantik veya duygusal bir ilişkiye açık olacaksınız ve onları cinsel olarak çekici bulmak için bu derin romantik, duygusal bağlantıya ihtiyacınız olduğuna inanacaksınız.