PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuru cildinizi soğuk havadan koruyun Güzellik Tüyoları


Montana
20.Aralık.2019, 18:13
http://i.milimaj.com/i/milliyet/75/460x340/5dfc9a945542810dc4d49d3e.jpgKuru ve hassas cilt tipine sahip kişilerin özellikle soğuk havalarda ciltlerine ekstra özen göstermeleri gerekiyor. Kış sezonunu sıfır zararla atlatmak ve cildinizi soğuk havanın olumsuz etkilerinden korumak kuru cildinizin zarar görmemesini sağlamak adına oldukça önemli.

1. Cildinizi nemlendirin

Soğuk havaların olmazsa olmazı nemlendiriciler. Soğuk havalar ile savaşırken en dikkat etmeniz gereken konu cildinizi nasıl nemlendirdiğiniz olmalı. Aldığınız sıcak duş sonrası parfümsüz ve nemlendiricilik oranı yüksek olan ürünler, kullanarak nemi cildinize hapsedin. Kullandığınız nemlendiricilerin içeriğine gliserin, laktik asit, sorbitol, hiyalüronik asit, alpha hydroxy asit gibi bileşenlerin bulunduğuna emin olun.

2. Yağlardan yararlanın

Doğal yağlar cildinizi nemlendirmek konusunda oldukça yardımcı ürünler.Shea yağı, badem yağı, jojoba yağı, petrolatum ve mineral yağları cildinizi nemlendirmek konusunda yararlanabileceğiniz yağlar arasında.

3. Vücut losyonu kullanın

Kuruyan tek yer yüzünüz değil. Vücudunuza da nem takviyesinde bulunmak çatlak ve kuruluk yan etkilerini önleyecektir.

4. Alkol içeren ürünleri unutun

Antibakteriyel sabunları, parfümlü ürünleri ve alkol içeren tüm ürünleri unutun. Parfüm ve alkol içeren sabunlar, soğuk havada cildinizin kuruyarak daha da gerilmesine neden olabilir.

5.Omega-3

Omega-3 açısından zengin yiyecekleri beslenme düzeninize ekleyin.Tahıllı salatalar, balık, temiz içerikli smoothie ve yumurta yemek cildinize oldukça iyi gelecek.