PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saç Sağlığı ve Su


xNuran11
15.Temmuz.2019, 15:41
Uzmanlar, biraz maliyet getirecekse de şişelerde satılan suların saç yıkamada kullanılabileceğini ve bunun sağlıklı olduğunu belirtti.

Eskiden yağmurlu günlerde kadınların kovalar içersinde yağmur suyu biriktirip, saçlarını o su ile yıkadıklarını ifade eden uzmanlar, şimdi ise evdeki musluktan 24 saat su aktığını ve bunun büyük bir kolaylık olduğunu belirtti.

Çaydanlıkların dibi ve çevresine yapışarak kalınlaştıran ve kireç bağlatanın, suyun içindeki mineraller olduğunu ifade eden uzmanlar, "Sular mikroplardan arındırılmak amacı ile klorlanırlar. Hastalık riski olduğunda klor oranları da yükseltilir. Bazı bölgelerde klor miktarı daha fazladır. Sudaki mineraller sağlık açısından tehlikeli değildir. Yararları da vardır. Ama aşırı klor sağlık açısından yararlı değildir. Saçların klorlu sularla yıkanması saçlarda renk bozulmalarına, kolay kırılganlığa ve matlığa neden olur. Minerallerden zengin sularda saçlarda matlaşmalara neden olur" ifadelerini kullandı.

Saçların yıkanmasında saf su kullanan kişilerin, çok olumlu sonuçlar alabildiği ifade edildi. Uzmanlar, saçların yıkanmasında saf suyun ideal olduğunu ifade ederek, "Ancak kolay bulunmaması ve pahalı olması nedeniyle yaygın olarak kullanılmazlar. Yağmur suyu saf su olarak düşünülebilirdi. Hava kirliliklerinden sonra yağmurlarda asit ve kimyasal partiküller taşıyan bir yapıya büründü. Bu şekli ile günümüzde çok önerilmezler. Bazı uzmanlar 'İçmediğiniz suyu, saçınıza asla kullanmayınız' diye konuyu özetlemişlerdir. İçme suları daha az mineral içerirler ve saf suya daha yakın haldedirler. Şişelerde satılan sular saç yıkamada da kullanılabilir. Belki biraz maliyet getirecekse de sonuçlar yüz güldürecektir. Suların değişik filtrelerden geçirilmesi de daha yüksek kalitede suların eldesini sağlar" açıklamasında bulundu.

Uzmanlar, suyun ısısının da önemine değinerek, şunları söyledi:

"Saçların yıkanmasında oda sıcaklığındaki suların kullanılması önerilir. Belki de bazı kişiler saçlarını iyice temizleyebilmek amacıyla dayanabilecekleri en yüksek ısıda sular kullanıyorlardır. Bu çok yanlıştır. Saçlı deriye sıcak suların uygulanması bu bölgede bulunan, derinin nemini ve cildin bütünlüğünü koruyan yağların daha kolay uzaklaştırılmasına neden olur. Ayrıca ısı karşısında ciltteki por (delikler) genişler ve saçların cilt altındaki derinlikleri minimuma iner. Bu durumda dayanıklılıkları azalır. Banyo sonrası sert bir kurulamada, veya fırçalamada saçların kopmasına neden olabilir. Günümüzde kolaylıkla bulunan temizleyici şampuanların dayanacağınız en serin su ile uygulanması saçlarınıza güç verecektir."