PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnek sütü 1 yaş altı bebeklerde kansızlık yapabiliyor


xNuran11
15.Temmuz.2019, 15:41
Çocukların beslenmesinde kullanılacak inek sütünün, 1 yaşın altındaki çocuklarda kansızlığa ve gizli kanamaya yol açabileceği bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle 1 yaşına kadar bebeklerin anne sütüyle beslenmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişimi için anne sütünün vazgeçilmez olduğunu ifade eden Öz, mümkünse ilk 6 ay bebeğe anne sütü dışında bir gıda verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Bazı ailelerin bir süre sonra anne sütünü keserek ya da anne sütüyle birlikte inek sütü verdiğini belirten Öz, şunları kaydetti:

"1 yaşına kadar inek sütüyle beslenen bebeklerde demir eksiliği, kansızlık ve gizli kanamalar görülebilir. İnek sütü bağırsaklarda tahrişe yol azabilir. Bu eksikliğe ve tahrişlere bağlı olarak ilerleyen yaşlarda çocuklarda birçok hastalığın görülme riski yüksektir."

Öz, eğer anne sütü yoksa ve mama alacak maddi imkan bulunmuyorsa inek sütünün, demir ve bitkisel yağlarla desteklenerek verilmesi gerektiğini belirtti.

Ensonhaber.com