PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zarardan çok yararları var !


GazaLi
15.Temmuz.2019, 15:39
Çikolata, patates, tereyağı, çay ve kahve.. İşte zararları ile bilinen besinlerin yararları:

Diyetisyen David Grotto yıllardır zararlı görülen bazı besinlerin faydalı olduğunu söyledi. İşte, David Grotto'nun faydasını ortaya koyduğu bazı besinler:

ÇİKOLATA: Stresi yok eden kortizon hormonunun salgılanmasını sağlar. Kan basıncını ve kolesterolü düzenler. Son bir araştırmaya göre de beynin işlevini artırır. Derslere girmeden veya işe gitmeden önce çikolata yemeniz, daha verimli bir gün geçirmenizi sağlar.

PATATES: Kızarmış patates, yoğun yağ içinde yapıldığı için sağlık açısından pek de yararlı değil. Ama közde yapılan kumpir ve haşlanan patates sağlık açıdan oldukça yararlı. Akciğer kanseri ve kalp krizine karşı korur.

TEREYAĞI: Kolestrol seviyesi yükselttiği için tercih edilmeyen tereyağı, E vitamini içerir. Normal düzeyde tükeldildiği takdirde birçok yararı vardır. Cilde iyi gelir. Ayrıca, protein sağlamada önemli bir besin kaynağı..

ÇAY: Öncelikle çaylar arasında büyük farklar bulunmaz. Siyah, yeşil veya bitkisel çayların hepsi, fazla tüketilmediği takdirde vücuda iyi gelir. Kansere karşı korur. Ayrıca, Alzheimer ve kalp kirizi riskini azaltır.

KAHVE: Fazla kahve tüketimi diyabet ve Parkinson riskini artırır. Ama, az miktarda kahve içmek başağrısını azaltır ve vücuttaki çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar. Kahveyle birlikte süt de tüketildiğinden kalsiyum ve D vitamini alınır.

BAHARATLAR: Tarçın, kandaki şeker oranını ayarlamada yardımcı olur. Köri de ağrıları azaltır.

Akşam