PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alzheimer?ı erken teşhis eden test


Rutkay
15.Temmuz.2019, 15:38
Erken aşamalarda tespit edilemeyen Alzheimer hastalığı için yeni bir test geliştirildi. Test beyindeki toksin oluşumunun neden kaynaklandığı hakkında daha iyi bilgiler sağlayacak.

Bugüne kadar yapılan araştırmalarda Alzheimer hastalarının beyninde "Amyloid beta" proteininin biriktiği biliniyor. Ancak bunların neden temizlenmediği bilinmiyor. Bu sorundan yola çıkan Washington Tıp Enstitüsü araştırmacıları, işaretlenmiş karbon izotopları ile uyguladıkları testlerde beyindeki toksin oluşumunun hangi aşamada olduğunu tespit ediyorlar. Test ayrıca hastalığın klinik semptomlarını tespit etmekte de kullanılıyor.

Testlerden elde edilen bilgilere göre normal bir insana bir saat içinde yüzde 7.6 oranında "amyloid" proteini verildiğinde, vücudun temizleme oranı yüzde 8.2 oranında gerçekleşiyor. Amyloid proteinin temizleme oranı düştüğü takdirde hastalığın da ilk evreleri başlıyor. Ancak bunun tam olarak ne zaman başladığı bilinmiyor.

Araştırma ekibinin başkanı Dr. Randall Bateman, geliştirdikleri testin hastalığın teşhis ve tedavisine büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Hürriyet.