PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nefes kokusu hastalık habercisi


AslanBey
15.Temmuz.2019, 15:36
SAMSUN (İHA) - Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, uzun süreli nefes kokusunun hastalık habercisi olabileceğini söyledi

Nefes kokması sorunu yaşamanın hiç de hoş bir durum olmadığını, ancak zamanında hekime başvurulduğunda ve doğru sebep tespit edildiğinde bu hastalığa çözüm bulmanın kolay olduğunu belirten Abdullah İlker, halk arasında ağız kokusu olarak bilinen nefes kokusunun, erişkinlerin bir çoğunda ömürlerinin bir bölümünde ya da sürekli olarak görüldüğünü kaydetti.

Ağız kokmasının çocukluktan başlayan bir rahatsızlık olmadığını dile getiren İlker, "Hastalık daha çok yetişkin dönemde ortaya çıkıyor. İşte yaşamın bu evresinde karşılaşılan ağız kokusu, bireylerin sosyolojik ve psikolojik hayatlarını olumsuz etkiliyor. İnsanın hayatını çekilmez kılan bu rahatsızlıktan birçok vatandaşımız ve o kişiyle muhatap olanlar şikayetçidir. Ağız ve diş sağlığının önemini her zaman söylüyoruz, ama kişilere rahatsızlık veren bu sorunun altında önemli hastalıklar olabilir" dedi.

Ağız kokusu şikayeti olan hastaların mutlaka kulak burun boğaz muayenesinden geçmesi gerektiğine dikkat çeken İlker, "Çünkü şikayetin nedeni çoğunlukla bu bölgelerden kaynaklanır. Bu problemin birçok farklı sebebi olabilir. Sinüzit, bademcik iltihabı, diş ve diş eti hastalıkları, mide ve bağırsak sistemi hastalıkları, dil kökündeki mantar enfeksiyonları, tümöre bağlı nedenler koku oluşumu yapabilir. Bunun için ağız kokusu olan vatandaşlarımız mutlaka doktora başvurmalıdır. Ağız ve diş sağlığı her zaman önemsenmelidir" şeklinde konuştu.