PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : [B]Kış hastalıkları erkekleri sarsıyor [/B]


Zorba
15.Temmuz.2019, 15:35
Yapılan araştırmaya göre güçlü sanılan erkekler, mikroplara karşı daha dayanıksız

İngiltere'de yapılan anket, erkeklerle kadınların grip ya da soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına yakalanma oranları arasında çok fark olmadığını, ancak hastalığın erkekleri daha fazla etkilediğini ortaya koydu.

Kış hastalıklarıyla ilgili 2000 erkek ve kadının katıldığı anket sonuçlarına göre kadınların yüzde 45'i, erkeklerinse yüzde 64'ü geçen kış kendilerini işten alıkoyacak biçimde viral enfeksiyon geçirdi.

Erkek dergisi ''Nuts'' için yapılan ankette, erkeklerin gripten daha fazla etkilenmelerinin yanı sıra iyileşme sürelerinin de daha uzun olduğu kaydedildi. Erkeklerin, iyileşme sürelerinin ortalama 3 gün olduğu, kadınlarınsa 1,5 günde ayağa kalktığı saptandı.

Kış hastalıkları, erkeklere daha pahalıya da mal oluyor. Erkekler, grip ve soğuk algınlığı ilaçlarına kış boyunca ortalama 18 pound harcadıklarını belirtirken, kadınlar iyileşmek için yaklaşık 12 pound harcıyor.

Kasım ayının, erkekler için ''en hastalıklı'' ay olduğu, her iki cinsin de hemfikir olduğu en iyi ev yapımı ilacın, ''tavuk suyuna çorba'' olduğu belirlendi.

Ankete katılan erkeklerin yüzde 82'si, iyileşmek için en iyi yöntemin yatıp iyileşmeyi beklemek olduğunu ifade ederken, kadınların yüzde 66'sı, hareketli kalarak daha kolay iyileşildiğini düşünüyor.