PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YeŞİlÇay Her Derde Deva


MerliN
15.Temmuz.2019, 15:31
Yeşil çay her derde deva



Japonya?da yapılan geniş çaplı bir araştırmaya göre, yeşil çay neredeyse tüm hastalıklara iyi geliyor. En önemli bulgu, hastalık riskini azaltarak insan ömrünü uzatabildiği.




?Journal of American Medical Association? dergisinde yayınlanan araştırma, 40-79 yaşları arasındaki 40 bin 530 yetişkin üzerinde yapıldı. Yeşil çayın yaygın olarak tüketildiği kuzeydoğu Japonya?da yapılan araştırmaya katılanlar 11 yıl boyunca takip edildi. Araştırmada, günde 5 bardaktan fazla çay içenlerin herhangi bir hastalıktan ölme riskinin, günde bir fincandan az çay içenlerden yüzde 16 daha az olduğu saptandı.

Yeşil çayı çok tüketenlerin kardiyovasküler hastalık riskinin de diğerlerine göre yüzde 26 oranında azaldığı tespit edildi. Yeşil çay tüketimi ile kanser riski arasında ise ciddi bir bağlantı bulunamadı. Araştırmada, yeşil çayın kadınlara daha çok yarar sağladığı da görüldü. Araştırmayı yöneten Dr. Şiniçi Kuriyama, ?En önemli bulgu, yeşil çayın kardiyovasküler hastalık riskini azaltarak insan ömrünü uzatabildiği? dedi.

İngiliz sağlık uzmanları, hastalık riskinin azalmasında, Japonların yemek alışkanlıklarının Batılılarınkinden daha sağlıklı olmasının etkisinin de olabileceğini söylediler.
__________________