PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayramda diş sağlığına dikkat


EzRa
15.Temmuz.2019, 15:28
Türkiye Diş Hekimleri Birliği (TDB) Başkanı Celal Korkut, "Şeker Bayramı"nda yenilecek tatlı ve şekerlemelerin diş sağlığına zarar vermemesi için dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

AA-Celal Korkut, halk arasında "Şeker Bayramı" olarak da adlandırılan Ramazan Bayramı'nda tatlı tüketiminin arttığını, bunun da ağız ve diş sağlığı açısından risk oluşturduğunu söyledi.

Bayramda yapılan ziyaretlerde doğal olarak misafirlere tatlı ikram edildiğini dile getiren Korkut, diş sağlığını korumak adına vatandaşlara "tatlı yemeyin" demenin de doğru olmadığını kaydetti.

Korkut, bayramda her gidilen yerde tatlı, çikolata veya şeker ikram edildiğini belirterek, "Ancak her ziyarette diş fırçalamak mümkün değil. İnsanlar ellerinde fırçayla gezemezler. Tatlı yendikten sonra bol suyla ağzın çalkalanması faydalı olacaktır. Yemeklerden sonra da mutlaka dişler fırçalanmalı" diye konuştu.

Ağız ve diş sağlığına sadece bayramlarda değil her zaman önem verilmesi gerektiğini anlatan Korkut, "Diş sağlığına her zaman dikkat edilmeli, bayramlarda ise çok daha fazla önem gösterilmeli" dedi.